Recepten voor winterbarbecueën

Barbecueën in de winter? Natuurlijk kan dat! Want wat is er nu gezelliger dan met jouw eigen gemaakte glühwein buiten van de sneeuw genieten? Weber laat jou in de winter heerlijk barbecueën dankzij hun heerlijke winterse recepten. Natuurlijk maak je deze recepten perfect met alle Weber-accessoires. De gezelligste barbecueperiode van het jaar gaat nu beginnen!

Gegrilde glühwein

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1/2 L sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 150 gr. bruine suiker
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 1,5 L rode wijn (droog)
  • 80 ml Amaretto

  • Benodigde accessoire:
    Gourmet BBQ System Wok
    1. Bereid de barbecue voor op directe hitte en verwarm de GBS Wok voor (130°C).

    2. Giet het sinaasappelsap in de wok en doe de kruiden en de suiker erbij. Laat vervolgens inkoken tot de helft.

    3. Zet daarna de wok boven indirecte hitte op het grillrooster. Voeg de rode wijn toe en laat een half uur trekken (niet koken).

    4. Maak tot slot af met de Amaretto.

    Peperkoek met gegrilde abrikozen (en vanille ijs)

    Ingrediënten voor 12 personen:
  • 225 gr. bloem
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3/4 tl kaneelpoeder
  • 3/4 tl baking soda
  • 3/4 tl grof zeezout
  • 125 gr. zachte roomboter en een beetje extra voor het invetten
  • 125 gr. suiker
  • 1 ei (L, op kamertemperatuur)
  • 125 ml stroop
  • 125 ml heet water
  • 3 el gesuikerde gember

  • Voor de abrikozen
  • 12 stevige  maar rijpe abrikozen, gehalveerd zonder pit
  • 3 el gesmolten boter
  • 3 el suiker
  • 1 el donkere rum (optioneel)
  • 12 scheppen vanille ijs

  • Benodigde accessoire:
    GBS Dutch Oven
    Grillmethode: indirecte-/directe warmte (175-220°C)
    Voorbereidingstijd: 25 minuten
    Grilltijd: 35 minuten
    1. Meng de bloem, gemberpoeder, kaneelpoeder, baking soda en zout in een kleine kom. Doe de boter en de suiker in een grotere kom en mix 3 minuten tot een glad mengsel. Roer vervolgens het ei en de stroop erdoor. Doe het bloemmengsel erbij en mix op de laagste stand. Voeg heet water toe en mix tot een glad mengsel en voeg als laatste de gesuikerde gember toe. Vet een gietijzeren pan, bijvoorbeeld de GBS Dutch Oven, in en schep het mengsel gelijkmatig in de pan.

    2. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (ongeveer 175 °C). Borstel het grillrooster schoon.

    3. Bak de peperkoek met gesloten deksel gedurende 35 minuten. Steek een houten satéstokje in het midden van de koek,wanneer deze er schoon uitkomt is de koek gaar. Haal de pan van de barbecue met behulp van handschoenen.

    4. Doe de abrikozen in een grote kom en meng voorzichtig met gesmolten boter, suiker en rum. Haal de abrikozen uit de kom en laat het overtollige vocht afdruipen. Leg de abrikozen op het grillrooster boven directe warmte, met de gesneden zijde naar beneden en gril gedurende 4-6 minuten met gesloten deksel, totdat de abrikozen gaar zijn. Keer eenmaal en smeer de abrikozen in met het botermengsel wat overgebleven is. Grilltijd is afhankelijk van de dikte en hoe rijp de vrucht is.

    5. Snijd de peperkoek in stukken wanneer hij nog warm is en serveer met de abrikozen en vanille-ijs. Besprenkel met het resterende botermengsel.

    Met appelhout gerookte ham

    Ingrediënten voor 6 personen:
  • 1 kg ongerookte ham
  • 10-12 teentjes knoflook
  • 5 laurierbladen

  • Benodigde accessoires:
  • Weber houtsnippers Apple, minimaal 2 uur geweekt in water
  • Weber lekbakje groot

  • Grillmethode: indirect
    Voorbereidingstijd: 5 minuten
    Grilltijd: 2 uur
    1. Bereid de barbecue voor op lage/gemiddelde indirecte warmte (140-160° C).

    2. Snijd het vet van de ham in met een scherp mes. Een kriskras patroon kan een decoratief effect geven.

    Duw de teentjes knoflook in de ham en gebruik een paar teentjes om hiermee de laurierblaadjes vast te prikken.

    3. Leg een handvol Weber houtsnippers Apple aan beide kanten van de briketten.

    4. Leg het vlees op de barbecue, plaats er een lekbakje onder en gril in 1,5 tot 2 uur gaar met een kerntemperatuur van 75° C.

    5. Laat de ham even rusten en serveer warm!
    Back to top
      Loading...