U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Weber Smoker Rookoven 57cm Black
Voor de freaks: de authentieke smaak van gerookte voedingswaren, dankzij de "smoker". Deze smoker heeft 2 braadroosters, een waterreservoir in geëmailleerd staal, een houtskoolrooster met een ring om de hitte te verhogen. De frontale deur dient om houtskool bij te vullen en eventueel houtspaanders en kruiden die nu net die speciale smaak geven. Wat kan er gerookt worden? Vis, gevogelte, rood vlees, varkensvlees, groenten, kreeft. Vis en vlees tegelijkertijd roken kan, zonder dat het ene de smaak van het andere overneemt.- 5 jaar beperkte garantie
- Porselein geëmailleerde deksel en ketel
- Met glasvezel versterkte nylon handgreep
- Thermometer in de deksel
- 2 drievoudig vernikkelde bovenroosters
- 2 x 57 cm doorsnee werkoppervlak
- Weber gebruikershandleiding
- Hoogte: 122 cm
- Breedte: 57 cm
- Diepte: 57 cm
- Kleur: zwart
Tips & trucs
- Voor u de smoker in gebruik neemt is het van belang dat u eerst alle instructies leest.
- Gebruik altijd het deksel bij het buitenkoken.
- Gebruik een tang om het vlees om te draaien en prik niet in het vlees (i.v.m. verlies van sappen).
- Houd het deksel tijdens de bereidingstijd op de smoker.
Iedere keer dat u het deksel optilt, moet u ongeveer 15 min.
bij de bereidingstijd optellen. - Gebruik een thermometer om de kerntemperatuur van het vlees
te bepalen. Plaats deze in het dikste gedeelte van het
vlees, zonder dat deze het bot of vet raakt. - Briketten moeten droog worden opgeslagen.
- Gebruik altijd barbecue-handschoenen ter bescherming van uw armen.
- De ventilatiegaten kunnen op verschillende manieren worden
ingesteld voor de volgende kookmethoden:
- Roken: alle ventilatiegaten gedeeltelijk geopend.
- Barbecuen: alle ventilatiegaten geheel geopend.
- Stomen: ventilatiegat in deksel gesloten, ventilatiegaten in ketel geopend. - Bij het ontsteken van de briketten moeten alle ventilatiegaten geopend zijn.
- Bent u klaar met buitenkoken, sluit dan alle ventilatiegaten
en het deksel zodat de briketten geen zuurstof meer krijgen en
zullen doven. Gebruik GEEN water om de briketten te doven, aangezien de afwerklaag (porselein emaille) dan zal
beschadigen. - Er zijn een aantal factoren die het gebruik van de smoker
kunnen beïnvloeden, de meeste zijn door de kok te sturen.
Een aantal factoren is niet te sturen, bijv. het weer, de wind en hoogte. Daarom, om zeker te zijn, enige extra
bereidingstijd incalculeren; meestal is een half uur tot een uur voldoende. - Plaats de smoker altijd op een vlakke, hittebestendige plek
en niet bij gebouwen of in looproute. De smoker mag alleen
buiten gebruikt worden op een plek die niet bekleed is . Als u de smoker gebruikt om te roken, plaats de smoker dan niet
te dicht bij het huis i.v.m. de rookgeuren die vrijkomen. - Experimenteer met verschillende soorten hout en hoeveelheden.
U kunt ook laurierblaadjes, knoflook, munttakjes,
sinaasappel- of limoenschillen en of andere kruiden toevoegen aan de briketten om extra smaak te creëren. - Let op: gebruik geen houtskool of briketten die
geïmpregneerd zijn met aanmaakvloeistof. Dit is vooral
belangrijk als u
tijdens de bereidingstijd briketten moet toevoegen, daar dit een onaangename smaak aan uw gerechten kan
Specificaties voor de Weber Smokey Mountain Cooker 57 cm
Merk | Weber |
---|---|
Soort | Rookoven |
Werkt Op | Houtskool |
Maat Rooster | > ø50 cm (rond) |
Maat Rooster | > Ø 50 cm |
Thermometer | Ja |
Materiaal rooster | Verchroomd staal |
Zijbrander | Nee |
Achterbrander | Nee |
Kleur | Zwart |
Deksel | Ja |
iGrill Ready | Nee |
Onderstel | Nee |
Afmetingen (H x B x D) | (H x B x D) |
“Snelle en correcte levering aan scherpe prijs”
De smoker werd één dag na bestelling in België geleverd. Het is geen klein model en kwam, goed ingepakt, op een pallet aan. Op internet kon ik het product ook nergens amders goedkoper vinden. Ik ben dus een zeer tevreden klant en raad dan ook iedereen deze webshop aan. Snelle levering tegen zeer scherpe prijs. De smoker is makkelijk in elkaar te zetten. Ik heb deze gekocht omdat ik het 37 cm model te klein vond. Dat is nu niet meer het geval, plaats te over. Ook qua gebruiksgemak is dit een groot verschil met de kleine smoker. Als je met de snake methode werkt is dit ook qua kolen verbruik goed doenbaar. Zoals gezegd krijg je een enorm kook oppervlak en hoef je je niet meer te beperken tot enkel het vlees op de smoker te bereiden. Groenten en andere bijgerechten kan je hier makkelijk op kwijt. Om kort samen te vatten ben ik super tevreden, zowel van barbequeshop als van de kwaliteit van weber. Op elk vlak een aanrader!
“Smokey Mountain 57 cm ”
Eindelijk ! Naast mijn Weber Genesis en Spiedini heb ik nu mijn nieuwe aanwinst binnen. Lang naar gekeken en blij dat ik hem besteld heb. Waarom heb ik gekozen voor de 57 cm ? Als je low & slow gaat koken moet je toch een beetje in de buurt blijven om de temperatuur in de gaten te houden. Zeker de eerste paar keren. En als je dan toch thuis bent om je pulled pork in de gaten te houden kan je gelijk een verdieping lager je bacon maken. Of als je een spare-rib avond organiseert met de mannen kan je tenminste alle ribs in keer kwijt in je smoker. Echt top ! Het in elkaar zetten is makkelijk en in een kwartiertje gepiept. Een paar tips. Zorg voor goede briketten of houtskool. Goedkoop is duurkoop. Die rotzooi van de supermarkt moet je lekker laten liggen. Ik gebruik de Weber Briketten en ook het rookhout van Weber. Betreft het rookhout. Koop woodchunks ( blokken ) geen woodchips. Woodchips zijn bedoel voor in een smokerbox op een gas bbq. Voor het aanmaken / stoken van deze bbq gebruik ik de "minion" method. werk super voor een stabiele temperatuur. En last but not least. Als je zoveel geld uitgeeft aan een smoker. Koop ECHT vlees. Ik haal mijn vlees bij Beefensteak.nl. Het kost wat meer . . . .. maar smaak, textuur ! geloof me, de moeite waard ! ! ! Oh en als laatste de Weber Igrill ! DOEN ! Als je dan nu toch al geld uitgeeft, koop hem erbij. Zeker als je beginner bent ( zoals ik ). Onwijs makkelijk. Je kan de smoker dicht laten. ( because if your looking you ain' t cooking ). Op deze manier kan je je vlees op je telefoon in de gaten houden. Levering was snel en goed via de barbequeshop.nl dus ik zou zeggen. Doe jezelf een plezier en koop er een !
“Weber Smokey Mountain 57”
De Weber Smokey Mountain 57 is de grootste bullet smoker barbecue van Weber. Heel tevreden over hoe de resultaten zijn met meerdere (grote) stukken vlees. De WSM houdt goed de temperatuur vast voor langere tijd, het bijvullen van rookhout gaat heel makkelijk door het grote luik. Dit sluit misschien niet 100%, maar is afdoende. Het in elkaar zetten van de WSM was eenvoudig misschien 20 minuten werk. Ook het schoonmaken van de WSM na gebruik valt me reuze mee. Al met al een aanrader voor iemand die wel het betere slow barbecue wil maar niet de prijs van een kamado wil betalen.