Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm

499,-

Niet op voorraad

  • 2-3 dagen levertijd
  • Betaal in 3x - 0% rente
  • Bezoek onze winkel in Naarden
  • Klantbeoordeling 9.1 uit 19.000+ reviews

Weber Smoker Rookoven 47

SMOKEY MOUNTAIN COOKER SMOKER. Voor de freaks: de authentieke smaak van gerookte voedingswaren, dankzij de "Smoker". Deze Smoker heeft 2 braadroosters, een waterreservoir in geëmailleerd staal, een houtskoolrooster met een ring om de hitte te verhogen. De frontale deur dient om houtskool bij te vullen en eventueel houtspaanders en kruiden die nu net die speciale smaak geven. Wat kan er gerookt worden? Vis, gevogelte, rood vlees, varkensvlees, groenten, kreeft. Vis en vlees tegelijkertijd roken kan, zonder dat het ene de smaak van het andere overneemt.
  • 5 jaar beperkte garantie
  • Porselein geëmailleerde deksel en ketel
  • Met glasvezel versterkte nylon handgreep
  • Thermometer in de deksel
  • 2 drievoudig vernikkelde bovenroosters
  • 2 x 47 cm doorsnee werkoppervlak
  • Weber gebruikershandleiding
  • Inclusief hoes
  • Hoogte: 104 cm
  • Breedte: 47 cm
  • Diepte: 47 cm
  • Kleur: zwart

Culinaire tip

  • Gebruik voor het wellen van de houtblokjes Whisky en water. Bewaar het Whisky water in een afsluitbare fles voor een volgende rooksessie.
  • Serveren als voorgerecht of tussengerecht met salade.
  • Ook koud is lekker met toast en mayonaise.
  • Vergeet niet een goed glas erbij te drinken, een frisse rosé of een droge Loire: Sancerre, Muscadet of Menetou Salon is ook voor de warme zalm een uitstekende begeleider.

Verschillende rook aroma ’s

Laat uw vrienden en familie kennis maken met een nieuw aroma: probeer eens kaas, noten of eieren te roken. Deze manier van roken moet wel op lage temperatuur gebeuren. Het beste moment om dit uit te proberen is als u net gerookt hebt, de briketten bijna uit zijn en de ketel daardoor nog weinig hitte afgeeft.

Noten
Alle soorten noten of zaden kunnen gerookt worden tot een smaakvolle snack. Leg de noten, enkellaags, op een metalen net bovenop het grillrooster. Leg 3-4 natte blokjes hout boven op
de briketten. Ongeveer 45-60 minuten roken. (Gebruik geen water in de waterpan).

Kaas
Iedere milde soort kaas kan een extra “speciale” rooksmaak krijgen. Leg de kaas in een aluminium druippan en plaats deze op het grillrooster. Leg 3-4 natte blokjes hout boven op de briketten. Ongeveer 60 minuten roken. Let op dat het vuur niet te hoog is, anders smelt de kaas. (Gebruik geen water in de waterpan).

Eieren

Gebruik koude, gepelde, hardgekookte eieren. Leg de eieren op het grillrooster. Leg 3-4 natte blokjes hout boven op de briketten. Ongeveer 25-30 minuten roken of totdat ze ietsje bruin zijn geworden. Haal de eieren van de smoker en serveer direct. Of bewaar ze in plastic wrap in de koelkast. Tip: Gebruik deze eieren als basis voor uw gevuld eitje!

Weber Smoker Rookoven 47

Wilt u de populaire Weber Smoker Rookoven 47 ook zelf eens uitproberen, bestel de Mountain Cooker dan vandaag nog!
Bekijk volledige omschrijving
Specificaties voor de Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm
Merk Weber
Soort Houtskoolbarbecue
Werkt Op Houtskool
Maat Rooster ø40 - ø50 cm (rond)
Maat Rooster Ø40-50 cm
Thermometer Nee
Materiaal rooster Verchroomd staal
Zijbrander Nee
Achterbrander Nee
Kleur Zwart
Deksel Nee
iGrill Ready Nee
Onderstel Ja
Afmetingen (H x B x D) (H x B x D)
Bekijk volledige specificaties
“Goede service”
Beoordeling door Remco (geplaatst op 10-12-2017)
Na wat vergelijken, heb ik de Weber Smokey Mountain 47cm voor een goede prijs bij de Barbequeshop aangeschaft. Bij de levering/verzending ging iets mis. Heel erg veelzeggend was het feit dat de Barbequeshop zelf het initiatief nam en heel snel met mij contact opnam. Ik had contact met een hele vriendelijke en correcte medewerker. Het foutje werd op een hele nette manier snel opgelost. Kortom een hele goede ervaring met de Barbequeshop!
“smokey mountain”
Beoordeling door Rolf Dekker (geplaatst op 27-09-2017)
Na ontvangst kon de pret beginnen: het monteren van mijn langgekoesterde wens. Op zich goed te doen, alleen was de handleiding niet superduidelijk waar de tussenringetjes nu geplaatst moesten worden, maar gelukkig bestaat er ook nog zoiets als internet. Daar kun je wel een filmpje vinden wat duidelijkheid geeft. Daarna kon het feest beginnen! Helaas gaf dat wat startproblemen. De smoker ging mij uit! Dat was mij nog nooit gebeurd met een BBQ! ik probeerde de temperatuur omlaag te brengen door de gaten te sluiten maar blijkbaar was dat iets te veel van het goede. Daarna nog een keer geprobeerd en heb de poontjes heerlijk gerookt. De forel mislukte omdat die van de rookhaak was gevallen en onder in de waterbak terecht kwam. Nou ja, alle begin is moeilijk. Inmiddels heb ik het al aardig onder de knie: heb al een aantal keren pulled pork gemaakt, gerookte ham en afgelopen weekend pulled pork en picanha tegelijk. De pulled pork uiteraard langer dan de picanha. Wat daarbij geweldig is, is dat er aan de zijkant van de smokey mountain een rubberen stop zit waar de kernthermometer door kan. Echt super! Geweldig tevreden over mijn aankoop. Is echt zoveel leuker dan met zijn allen rond een gas-BBQ staan en speklapjes oid laten verbranden tijdens een buurtBBQ...
“Geweldig”
Beoordeling door Hennie (geplaatst op 10-07-2017)
Precies wat je van Weber mag verwachten! Ideaal om voor groepen lekker te koken. In een woord geweldig!
Back to top
  Loading...