U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Weber Smoker Rookoven 47
SMOKEY MOUNTAIN COOKER SMOKER. Voor de freaks: de authentieke smaak van gerookte voedingswaren, dankzij de "Smoker". Deze Smoker heeft 2 braadroosters, een waterreservoir in geëmailleerd staal, een houtskoolrooster met een ring om de hitte te verhogen. De frontale deur dient om houtskool bij te vullen en eventueel houtspaanders en kruiden die nu net die speciale smaak geven. Wat kan er gerookt worden? Vis, gevogelte, rood vlees, varkensvlees, groenten, kreeft. Vis en vlees tegelijkertijd roken kan, zonder dat het ene de smaak van het andere overneemt.- 5 jaar beperkte garantie
- Porselein geëmailleerde deksel en ketel
- Met glasvezel versterkte nylon handgreep
- Thermometer in de deksel
- 2 drievoudig vernikkelde bovenroosters
- 2 x 47 cm doorsnee werkoppervlak
- Weber gebruikershandleiding
- Inclusief hoes
- Hoogte: 104 cm
- Breedte: 47 cm
- Diepte: 47 cm
- Kleur: zwart
Culinaire tip
- Gebruik voor het wellen van de houtblokjes Whisky en water. Bewaar het Whisky water in een afsluitbare fles voor een volgende rooksessie.
- Serveren als voorgerecht of tussengerecht met salade.
- Ook koud is lekker met toast en mayonaise.
- Vergeet niet een goed glas erbij te drinken, een frisse rosé of een droge Loire: Sancerre, Muscadet of Menetou Salon is ook voor de warme zalm een uitstekende begeleider.
Verschillende rook aroma ’s
Laat uw vrienden en familie kennis maken met een nieuw aroma: probeer eens kaas, noten of eieren te roken. Deze manier van roken moet wel op lage temperatuur gebeuren. Het beste moment om dit uit te proberen is als u net gerookt hebt, de briketten bijna uit zijn en de ketel daardoor nog weinig hitte afgeeft.Noten
Alle soorten noten of zaden kunnen gerookt worden tot een smaakvolle snack. Leg de noten, enkellaags, op een metalen net bovenop het grillrooster. Leg 3-4 natte blokjes hout boven op
de briketten. Ongeveer 45-60 minuten roken. (Gebruik geen water in de waterpan).
Kaas
Iedere milde soort kaas kan een extra “speciale” rooksmaak krijgen. Leg de kaas in een aluminium druippan en plaats deze op het grillrooster. Leg 3-4 natte blokjes hout boven op de briketten. Ongeveer 60 minuten roken. Let op dat het vuur niet te hoog is, anders smelt de kaas. (Gebruik geen water in de waterpan).
Eieren
Gebruik koude, gepelde, hardgekookte eieren. Leg de eieren op het grillrooster. Leg 3-4 natte blokjes hout boven op de briketten. Ongeveer 25-30 minuten roken of totdat ze ietsje bruin zijn geworden. Haal de eieren van de smoker en serveer
direct. Of bewaar ze in plastic wrap in de koelkast. Tip: Gebruik deze eieren als basis voor uw gevuld eitje!
Weber Smoker Rookoven 47
Wilt u de populaire Weber Smoker Rookoven 47 ook zelf eens uitproberen, bestel de Mountain Cooker dan vandaag nog!Merk | Weber |
---|---|
Soort | Houtskoolbarbecue |
Werkt Op | Houtskool |
Maat Rooster | ø40 - ø50 cm (rond) |
Maat Rooster | Ø40-50 cm |
Thermometer | Nee |
Materiaal rooster | Verchroomd staal |
Zijbrander | Nee |
Achterbrander | Nee |
Kleur | Zwart |
Deksel | Nee |
iGrill Ready | Nee |
Onderstel | Ja |
Afmetingen (H x B x D) | (H x B x D) |