U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Vuur en Rook Dutch Oven 6 Quarts met Coolgripp
De Dutch Oven 6 Quarts met Coolgripp is een gietijzeren ketel met een vlakke bodem en drie poten om de oven boven de kolen te kunnen zetten. De kooltjes blijven liggen op de deksel door de opstaande randen. Ook heeft de Dutch Oven een stalen handvat zodat hij ook boven een kolenvuur kan worden gehangen. En of het nu een brood, een visje of groot stuk vlees is, alles kan in deze pan worden klaargemaakt. Een goede Dutch Oven is van uitzonderlijke zware kwaliteit en gaat super lang mee. Sterker nog hoe ouder de Dutch Oven is hoe beter hij bakt, braad en stooft. Een goed geseasonde Dutch Oven heeft een van de beste anti aanbak laag die er zijn. Als je je Dutch Oven voor de eerste keer gebruikt is het belangrijk dat je hem goed inbrand. Let op: Als je je Dutch Oven hebt gebruikt maak hem meteen schoon. Nooit een nacht in het water laten weken. En gebruik nooit zeep bij het schoon maken van je Dutch Oven.
|
|
![]() |
Hoe brand je je Dutch Oven in?Maak je Dutch Oven met heet water goed schoon en maak het goed droog. Verwarm je barbecue of oven naar 120 graden en laat je Dutch Oven goed heet worden. Als de pan heet is smeer je de Crisco met een washandje in de Dutch Oven. Vergeet de eerste keer niet de buitenkant mee te nemen! Let op smeer de oven niet te dik in! Als alles glimt van de Crisco dan verhit je de Dutch Oven verder totdat hij echt begint te walmen. Dan haal je de Dutch Oven uit de warmtebron en laat je hem afkoelen. Herhaal dit proces bij een nieuwe Dutch oven voor drie keer. |
Merk | Vuur en Rook |
---|---|
Soort | Pan en wok |
Materiaal | Gietijzer |
Afmetingen | Ø: 31 cm |