TERMEN UITGELEGD: WEBER

Weber
Char Baskets

De Weber Char Baskets of Charcoal Baskets houden je houtskool op z'n plaats, precies op de goede plek in je barbecue. Zo kun je veel preciezer (in)direct grillen, is het makkelijker om de temperatuur te regelen en kun je warme en koelere zones op je barbecues creëeren.

Crossover-ontstekingssysteem

Het crossover-ontstekingssysteem zorgt voor de inschakeling van de tweede en derde brander zonder dat je opnieuw hoeft te ontsteken.

Diffuser Plate

De Weber Diffuser Plate zorgt voor een constante lage temperatuur, zodat je perfect op een lage temperatuur kunt grillen (slow cooking).

Flavorizer Bars

De Flavorizer Bars van Weber geven je grillgoed extra (barbecue)smaak. Doordat vet, sappen en marinades op de hete flavorizer bars vallen en verdampen, komen de smaken van dit vocht weer terug in het vlees.

GBS of Gourmet BBQ System

Het Weber Gourmet BBQ System (GBS) bestaat uit een grillrooster met een rond middenstuk dat je kunt verwijderen. Vervolgens plaats je een GBS-accessoire in dit middenstuk, zoals een sear grate, gevogeltestomer, pizzasteen, wafelijzer of wok. In het midden van het rooster worden je etenswaren dichter op de warmtebron bereid.

OneTouch-reinigingssysteem

Met het OneTouch-systeem van Weber schuif je de hendel van de asschaal heen en weer om de asschaal te legen. De as valt in de aspan, en zodra de as is afgekoeld kun je het weggooien. Zo kun je je houtskoolbarbecue gemakkelijk reinigen, en hoef je dus niet met een houtskoolschep aan de slag.

GS4-grillsysteem

Het GS4-grillsysteem is een nieuw trademark van Weber waarmee extra krachtige grills aangeduid worden.

TuckAway-dekselhouder of TuckAway-braadspit

‘Tuck Away’ betekent bij Weber dat je het gemakkelijk op kunt bergen. Een TuckAway-dekselhouder zet je dus gemakkelijk aan de kant, en ook het TuckAway-braadspit haal je weg wanneer je ‘m niet nodig hebt.

Hitteschild

Een hitteschild vormt een barrière tussen de warmte van de barbecue en - in het geval van Weber - de dekselgreep. Als je dus de dekselgreep vastpakt, hoef je je met het hitteschild geen zorgen te maken om je vingers te branden.

Sear Station

Het Sear Station is een aparte brander op je barbecue die dichter op het grillrooster staat dan de overige branders. Klein en superkrachtig, en de zone van het Sear Station wordt dus extra heet. Hiermee bereid je de perfecte steak met grillmarkering. Je kunt ook een perfecte steak bereiden op een barbecue zonder Sear Station, maar dan heb je iets meer geduld nodig.

Touch-N-Go-ontstekingssysteem

Met het Touch-N-Go-ontstekingssysteem van Weber steek je de briketten aan met een druk op de knop. Je hoeft dus niet zelf in de weer met aanmaakgereedschap.

Tuck-N-Carry-dekselhouder

Met een Tuck-N-Carry-dekselhouder sluit je de deksel van je draagbare barbecue af zodat je de barbecue aan het hengsel kunt dragen en vervoeren.

Back to top
  Loading...