T-Bone steak met chili-honing glazuur

Bereidingstijd 10 minuten
Grilltijd 8 tot 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

1 T-Bone
Olijfolie

Kruidenmix
2 tl grof zeezout
1 tl gemalen chillipeper
1 tl gemalen zwarte peper

Glazuur
60 gram zachte boter
1 el honing
1 el vers limoensap
2 tl fijngehakte knoflook
½ tl gemalen chilipeper
½ tl grof zeezout
¼ tl gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Doe de ingrediënten voor het kruidenmengsel in een kleine schaal en roer alles goed door elkaar. Bestrijk de steaks aan beide kanten dun met olie en wrijf ze gelijkmatig in met het kruidenmengsel. Laat ze voor het grillen 15-30 minuten staan om op kamertemperatuur te komen.

Maak de barbecue klaar voor directe en indirecte hoge hitte.

Doe de ingrediënten voor het glazuur in een kleine pan en roer alles tot een gladde pasta. Verhit de pasta op matig vuur en laat 2-3 minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur.

Maak het rooster schoon met een borstel. Grill de steaks 6 minuten boven de directe hoge hitte en met de deksel op de barbecue. Keer ze 1 keer om. Draai ze na 2 minuten een kwartslag voor een mooi ruitpatroon. Bestrijk ze vervolgens aan beide kanten met wat glazuur en grill ze naar smaak boven indirecte hitte en met de deksel op de barbecue rood/medium. (2-4 minuten). Draai ze tussendoor nog een keer om en bestrijk opnieuw met glazuur. Neem de steaks van het rooster, bestrijk ze met de resterende glazuur en laat ze 3-5 minuten staan om te rusten.

Eet smakelijk!
Uit de keuken van El Hambre

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...