Spareribs gemarineerd in donker bier en mosterd

Om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten:
2 kg spareribs
125 ml donker bier
2 el bruine basterdsuiker
3 el ciderazijn
2 kleine Spaanse pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
2 el gemalen komijn
1 el grove mosterd
20 gram boter

Bereidingswijze:
- Leg de spareribs in een enkele laag in een ovenschaal.
- Doe het bier, de suiker, ciderazijn, pepers, komijn en mosterd in een kom.
- Roer tot de suiker is opgelost en schenk dit mengsel over de spareribs.
- Schud ze om, zodat ze met de marinade worden bedekt.
- Dek de spareribs af met een dubbele laag aluminiumfolie en zet ze 1 tot 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Haal de spareribs 60 minuten voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Plaats de ovenschaal in de oven voor gedurende 2 uur.
- Haal de ovenschaal uit de oven en verwijder de aluminiumfolie.
- Zorg dat de barbecue goed heet is.
- Braad circa 3 minuten per kant de spareribs in het midden van de barbecue.
- Roer de boter met een garde door de ingekookte marinade.
- Breng de saus op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
- Verdeel de spareribs over vier voorverwarmde borden en serveer ze met een lepel saus.

Bron: Slagerij Spoelder

Back to top
  Loading...