Lamsrack gemarineerd met groene pesto

Lamsracks ook wel 'French racks' genoemd bestaan uit 8 koteletjes of meer. Door de malsheid van het lamsvlees kan het na bereiding zeer gemakkelijk tussen de botten worden getrancheerd.

Ingrediënten:
1 lamsrack
3 bosjes verse basilicum
3 teentjes knoflook, gepeld
40 gr Parmezaanse kaas
40 gr geroosterde pijnboompitten
3 el olijfolie
Grof zeezout
Vers gemalen peper

Bereidingswijze:
- Doe de bovengenoemde ingrediënten voor de marinade van de lamsrack in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
- Smeer de lamsrack royaal in met de groene pesto en laat vervolgens 1 uur intrekken in de koelkast.
- Haal de lamsracks 60 minuten voordat ze de barbecue op gaan uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Leg de lamsracks eerst met de vleeszijde boven het vuur om dicht te schroeien. De botjes steken over de rand om verbranden te voorkomen.
- Draai de lamsracks na een minuut of 4. Ze moeten makkelijk van het rooster loskomen anders ben je te vroeg. De botjes steken weer over de rand.
- Na 4 minuten, draai de racks nogmaals en doe de deksel op de barbecue. Zorg er weer voor dat de botjes over de rand steken.
- Na 5 minuten draai je de lamsracks om. Sluit de barbecue met de botjes over de rand. Na nog eens 5 minuten zijn de lamsracks klaar.
- Laat de lamsracks voor het aansnijden nog een minuut of 5 nagaren onder aluminiumfolie.

Bron: Slagerij Spoelder

Back to top
  Loading...