Pittige garnalen (Barbecue recept vis)

Ingrediënten

500 gram gepelde tomaten
3 el Thaise chilisaus
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 verse gemberwortel


Bereidingswijze

Voordat de garnalen op de barbecue terechtkomen, moeten ze natuurlijk eerst gemarineerd worden. Neem hiervoor wel de tijd, want hoe langer je de marinade in de garnalen laat trekken, hoe lekkerder de garnalen van smaak zijn.

1 Marinade
Neem een diepe schaal en doe hierin de olijfolie. Pers vervolgens de knoflook uit in de schaal en meng deze door de olie. Snijd de verse gemberwortel* heel fijn en doe ze bij de olie en knoflook in de schaal. Een flinke scheut Thaise chilisaus erbij en goed roeren maar!

2 Garnalen
De marinade is klaar en de garnalen kunnen in de schaal. Gebruik bij voorkeur grote, verse garnalen, deze blijven goed liggen op het barbecuerooster.

3 Roer de garnalen goed door de marinade en laat ze minstens twee uur in de koelkast staan.

3 Nadat de marinade lekker in de garnalen is getrokken, zijn ze klaar om geroosterd te worden. Leg ze op de barbecue en rooster ze in een paar minuten gaar. Als de garnalen niet meer doorschijnend zijn en een beetje krullen, zijn ze klaar!


*Je kan ook gedroogde gemberwortel gebruiken, maar dat is minder lekker!


Eet smakelijk en veel barbecueplezier!


Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...