Oosterse biefstuk spiesjes (BBQ recept Vlees)

Porties 4 personen

Ingrediënten

* Biefstuk van de haas 400 gr
* 1 ui
* 15 knoflook teentjes
* 4 el ketjap
* 1 el gembersiroop
* 1 paprika (geroosterd)
* 1 klontje boter
* 15 á 20 satéprikkers 
* Zout en vergemalen peper

 

Voorbereiding

1 Meng de ketjap en gembersiroop in een kom.
2 Snij de biefstuk van de haas in blokken (2 x 2 cm.) en meng deze met de ketjap en gembersiroop en laat de biefstuk minimaal 2 uur marineren.   
3 Snij de paprika in repen en leg het op de rooster van de barbecue. 
4 Snij de knoflooktenen en de ui in stukken (2 x 2 cm) en smoor ze samen met een klontje boter in de pan.  
5 Week de satéprikkers een uur in een bak met water. 

 

Bereidingswijze

1 Rijg de biefstuk blokken om en om met de ui, knoflook en paprika aan de satéprikkers. 
2 Leg de spiesjes circa 6 minuten op de barbecue en draai ze regelmatig om zodat ze niet verbranden. 

 

Tip!

De spiesjes smaken extra lekker met frietjes en wat bieslooksaus. 

EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...