Kip in Griekse Knoflook  (Barbecue recept)

Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 50 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

1 hele kip (of 4 kipfilets)
100 gr verse peterselie (gehakt)
50 ml droge witte wijn
50 ml olijfolie (extra virgin)
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel geperste knoflook (circa 2 tenen)
1 eetlepel tapenade van zwarte olijven
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel zout
1/4 theelepel vers gemalen peper


Kip marineren

1 Doe alle ingrediënten - behalve de kip - samen in een schaal en mix het geheel goed.
2 Spoel de kip onder koud water, dep vervolgens droog met een stuk papieren keukenrol en doe de kip in een grote resealable plastic zak. 
3 Giet de marinade eveneens in de plastic zak bij de kip. Duw de lucht uit de plastic zak en draai de zak een paar keer om de marinade gelijkmatig te verdelen. Leg de zak in een schaal en plaats in de koelkast voor 4 - 6 uur.


Bereidingswijze

1 Haal de kip uit de plastic zak en giet de marinade in een sauspan.
2 Breng de saus aan de kook en kook vervolgens voor 1 minuut goed door. Zet de pan naast het vuur.
3 Leg de hele kip (of kipfilets) op de barbecue op een indirect medium vuur en gril tot de kip gaar is. De dikkere delen duurt circa 50 minuten (kippenpoot), de andere delen (vleugels en filet) duurt circa 40 minuten.  
4 Voeg - na circa 20 minuten - nog wat marinade toe.
5 Deel de kip in stukken (of leg de filets op een bord), en serveer met bijvoorbeeld rijst en groente!


Ook ideaal voor kamperen.


EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...