Klassiek gegrilde kalkoen  (BBQ recept gevogelte)

Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 2,5 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

1 kalkoen (of kip)
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
kruiden of marinade naar wens


Bereidingswijze

1 Spoel de kalkoen af en droog voorzichtig af. Verwijder de elastieken en smeer de kalkoen in met olie. Voeg de zout, peper en kruiden toe - zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant!
2 Vouw de vleugels en poten terug op de plek.
3 Spies de kalkoen aan een spit of plaats - met de borst naar boven - in een grote vuurvaste schaal. 
4 Plaats de spies of schaal in het midden van de barbecue en grill op een laag vuur voor circa 2 - 2,5 uur totdat de kalkoen gaar is. (binnentemperatuur is circa 80 graden Celsius).
5 Indien men jus wil maken, giet geregeld water over de kalkoen en vang dat op in een bak onder de kalkoen. Verwijder deze bak circa 30 minuten voordat de kalkoen gaar is en maak af als jus!


Ook ideaal voor kamperen.


EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...