Gegrilde entrecote (BBQ recept Vlees)

Porties 4 personen

Ingrediënten

* 4 entrecotes van ± 300 g
* 2 sjalotjes 
* 2 glazen rode wijn
* 2 laurierblaadjes
* 2 eetlepels olijfolie
* nootmuskaat
* zout en peper


Tip: wilt u echt een goede gemarineerde smaak aan uw entrecote? Marineer het vlees dan een dag van te voren. Dit geeft de tijd om de marinade extra goed in het vlees te laten trekken.

Bereidingswijze

1 Snij de sjalotjes en de laurierblaadjes fijn en meng dit met de rode wijn en de olijfolie. Voeg naar smaak wat nootmuskaat, zout e peper toe. 
2 Dompel de entrecotes in de marinade en draai ze een aantal keer om.  
3 Zet de schaal met de gemarineerde entrecotes in de koelkast voor minimaal12 uur. 
4 Gril de gemarineerde entrecotes op de barbecue (directe hitte bron) in circa 6 tot 10 (halverwege draaien) minuten gaar.  
5 Serveer de entrecote met gekookte aardappelen. Ook lekker zijn frietjes en een frisse salade.

EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...