Bereidingstijd |
10 minuten |
Kooktijd |
15 minuten |
Porties |
4 personen |
Ingrediënten
4 |
bananen |
1 |
theelepel honing |
1 |
theelepel citroensap |
3 |
eetlepels rum |
25 |
gram suiker |
25 |
gram boter |
Bereidingswijze
1 |
Steek de barbecue vast aan. |
2 |
Snijd de banaan met schil in de lengte door. Let op de dat
de schil aan de andere kant van de banaan heel blijft! |
3 |
Meng de boter met de honing, suiker en het citroensap door
elkaar en giet het mengsel in de snede van de banaan. Verpak vervolgens de
banaan in folie. |
3 |
Leg de ingepakte bananen zo'n 15 minuten op de barbecue met
een laag vuur. Zo kan het zoete mengsel langzaam smelten en wordt de banaan mooi
zacht. |
4 |
Verwijder tot slot de folie van de banaan en schenk er naar
smaak een scheutje rum over. |
EET SMAKELIJK!
Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.