Mijn account

Dé BBQ-winkel van Nederland

Nieuw bij BarbecueShop: Napoleon

Houtskool

Houtskool is het beste te gebruiken als je de barbecue snel warm wil hebben en direct wil grillen. Houtskool bereikt hogere temperaturen dan briketten én bereikt die temperatuur sneller. Dus als je snel de barbecue aan wil om een lekker stukje vlees te grillen is houtskool the way to go.

4 resultaten
Dammershoutskoolzak-removebg-preview.jpg

Dammers 10 Kg Restaurant Houtskool

27,95

Morgen in huis

the-bastard-charcoal-marabu-9kg-houtskool-allesvoorbbq.jpg

The Bastard Charcoal Marabu 9kg - Houtskool

2 reviews
25,95

Morgen in huis

the-bastard-houtskool-quebracho-10-kg-allesvoorbbq.jpg

The Bastard Houtskool Quebracho 10 KG

7 reviews
25,95
Boretti-BBQ-Houtskool-10kg-1.jpg

Boretti BBQ Houtskool 10kg

27,95

Morgen in huis

Wat is houtskool?

Houtskool is een soort brandstof die wordt gemaakt door hout te verhitten in een omgeving met weinig zuurstof. Dit proces, genaamd pyrolyse, verwijdert water, gassen en andere vluchtige stoffen uit het hout, waardoor pure koolstof, oftewel houtskool, overblijft. Houtskool brandt heter en schoner dan onbewerkt hout, waardoor het ideaal is voor het grillen van je favoriete gerechten.

Wat zijn de voordelen van houtskool?

- Het brandt snel, waardoor je vrij snel aan de slag kunt met je BBQ
- Het is snel op een hoge temperatuur en kan hogere temperaturen bereiken dan briketten
- Houtskool is perfect om kort direct te grillen

Hoeveel houtskool moet er in een BBQ?

Hoeveel houtskool je nodig hebt voor je barbecue hangt af van de manier waarop je wilt gaan grillen. Voor direct grillen op een kleinere of middelgrote barbecue heb je 0,5 tot 1,5 kg houtskool nodig. Bij een grote barbecue van 67 cm is dit rond de 2 kg. Bij indirect grillen kun je beginnen met 0,3 kg en kun je elk uur een extra handvol houtskool toevoegen per kant.

Wat is het verschil tussen houtskool en briketten?

Er zijn een aantal verschillen tussen houtskool en briketten. Houtskool bestaat uit pure koolstof, terwijl briketten zijn gemaakt van een mix van houtskool, bindmiddelen en andere additieven. Hierdoor branden briketten langer en gelijkmatiger dan houtskool, maar ze geven niet dezelfde intense hitte en pure rooksmaak. Het is dus belangrijk om de juiste brandstof te kiezen op basis van wat je wilt bereiken met je BBQ-sessie.

Hoe steek je houtskool aan?

Het aansteken van houtskool kan een uitdaging zijn, maar met een beetje oefening en de juiste techniek, wordt het heel eenvoudig:

- Maak een stapel van de houtskool in je BBQ.

- Steek een aantal aanmaakblokjes tussen het houtskool en steek deze aan.

- Laat de houtskool branden tot ze bedekt zijn met een laagje witte as. Dit betekent dat ze klaar zijn voor gebruik.

Het kan even duren voordat de houtskool de juiste temperatuur heeft bereikt, maar het wachten is de moeite waard voor die authentieke, rokerige BBQ-smaak.

Houtskool kopen bij BarbecueShop

Bij BarbecueShop hebben we veel kwalitatief houtskool. Hiermee kun je perfect allerlei gerechten op je barbecue grillen. Heb je hulp of advies nodig? Onze experts helpen je graag. Kom langs in één van onze winkels of neem contact op via de chat.

Gepubliceerd: 21 april, 203
Updated: 10 januari, 2024

Hulp nodig? We staan voor je klaar!

Onze klantenservice is geopend tot 18:00

Kom langs in onze winkels

Er is altijd een winkel bij jou in de buurt

Copyright © 2002 - 2024. New Retail Company B.V.

* Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.