Bierblikkip (BBQ recept gevogelte)

Voorbereidingstijd 15 minuten 
Marineertijd 2 - 4 uur
Kooktijd 1 - 1½ uur
Porties 2 - 4 personen

Ingrediënten

1 grote kip
1 blik bier van 0,33 liter
4 knoflooktenen
eetlepel plantaardige olie
2 theetlepels gedroogde oregano
theelepel grof zeezout 
theelepel geplette chilivlokken
theelepels limoensap


Marineren 

1 Doe de knoflook, zout, oregano en chilivlokken in de vijzel en wrijf deze tot een gladde pasta. Roer vervolgens de olie en limoensap door de pasta.
2 Was vervolgens de kip van binnen en buiten, onder koud water en dep hem met keukenrol droog. Bestrijk de kip met pasta, zet de gemarineerde kip in de koelkast en laat de marinade twee tot 4 uur intrekken. 


Bereidingswijze

1 Maak gebruik van de indirecte kookmethode van Weber, dit zorgt namelijk voor een middelmatige hitte. Plaats een grote druipschaal in het midden van de gril en vul deze voor de helft met warm water. 
2 Laat de kip 20 à 30 minuten voor het grillen op kamertemperatuur komen en was ondertussen het bierblik af. Drink de helft van het bier op
3 Zet het halfvolle bierblik op een stevige ondergrond en zet de kip met de opening op het blik. Buig de kippenpoten (samen met het bier) naar voren om een driepoot te vormen. De kip komt recht op te staan. Draai vervolgens de vleugels van de kip op de rug.
4 Plaats de bierblikkip in het midden van de gril en sluit de schaal af met een deksel. Gril de kip 1 tot 1½ uur en draai hem af en toe om zodat de kip gelijkmatig gaar wordt. De kip is gaar als er bij het prikken in het vlees helder sap uit komt. 
5 Is de bierblikkip gaar? Haal hem van de barbecue. Pas op voor het hete bier in het blik. Laat de bierblikkip 10 minuten rusten en haal dan pas het blik eruit. Serveer de kip warm!

EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...