Appel Kruimel (barbecue dessert recept)


Voorbereidingstijd None Kooktijd 25 minuten Porties 4 personen

Ingrediënten

4 grote appels ieder in twee helften gesneden


Ingrediënten voor de topping

100  gr tarwe(vlokken)
100 gr bloem
100 gr lichte basterdsuiker
1/4  theelepel kaneel
50 gr ongezouten boter (in stukjes gesneden)
100 gr gehakte pecan noten
2 eetlepels gesmolten boter
100 ml slagroom


Topping maken
1 Doe de tarwe, bloem, bruine suiker en kaneel in een middelgrote kom. Voeg de boterstukjes toe en mix het geheel met behulp van een vork of de handen tot er brokken ter grote van erwten ontstaan. Zet dit aan de kant


Bereidingswijze
1 Smeer de gesneden kant van de appels in met de gesmolten boter.
2 Let de appels met de gesneden kant op de grill en bak voor circa 20 minuten. Draai de appels halverwege een keer. Verwijder de appels van de barbecue.
3 Verdeel de topping over de appels en leg de appels terug op de barbecue
4 Grill verder voor nog ongeveer 6 minuten tot de topping goudbruin is.
5. Serveer de appels warm met een toef slagroom.

EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...